Forest Brown - e107 CMS Theme

Kellemes pihenés a Börzsöny lábánál.

{FBOX=use_template=ForestBrown}

Vendégház galéria
File: 01.jpg
Méret: 800x600
Kép letöltése
File: 02.jpg
Méret: 800x600
Kép letöltése
[1]1-2/2

A Börzsönyről
A Börzsöny hegység Magyarország északi részén, Pest és Nógrád megyében. A Kárpátok belső vulkáni övezetében található; az Északi-középhegység legnyugatibb tagja. A mintegy 600 km² területű hegységet északról és nyugatról az Ipoly, délről a Duna, keletről a Nógrádi-medence határolja.[1]

Az egykori kráter pereme alkotja a Börzsöny legmagasabb csúcsait. A legmagasabb csúcsa a Csóványos (938 m). Magyarország 3. legmagasabb átlagmagasságú hegysége, a 100 legmagasabb magyar hegycsúcs közül 9 található a Börzsönyben.

A változatos táj remek túrázási lehetőségeket kínál. A Börzsöny nagy része nemzeti park. A Csóványosról tárul elénk az ország egyik legszebb panorámája a Dunakanyarral.

A Börzsöny Gyöngye vendégház közvetlenül a hegy lábánál helyezkedik el, Diósjenő egyik legmagasabb részén


Diósjenőről
DiósjenőJenő (vár) már a kőkor óta lakott hely lehetett, a környéken talált kőkorból származó leletek szerint.

Római történetírók szerint 173-ban a diósjenői tónál ütköztek meg Marcus Aurelius (filozófusként is ismert) császár légiói a Pannóniát fenyegető barbárokkal, és megsemmisítő csapást mértek rájuk. Erre a jenői tónál emléktábla hívja fel a figyelmet.

A település az egyik honfoglalás kori törzs, Jenő nevét viseli. Nevét 1274-ben a váci káptalan oklevele említette először Jenew néven.

A Diósjenő megközelíthető közvetlenül a 2-es főútról, vagy szintén a 2-es útról Nógrád on keresztül, illetve vasúton a MÁV 75-ös számú (Vác–Balassagyarmat). A falu a Börzsöny lábánál fekszik, ez nagyban meghatározza a táj jellegét.

Szálláshelyünk 2 apartman nal rendelkezik.

http://www.aminapunk.eu


A Börzsöny Gyöngye vendégház elérhetőségei :

Börzsöny Gyöngye Vendégház
2643, Diósjenő Petőfi Út 46.
Telefon: 06 20 430 73 33
Email: info@szobakiado.hu